FOTO: Veselo izdanje 24. Ljubuškog karnevala

Veselom međunarodnom karnevalskom povorkom, uz zanimljive koreografije i izvedbe 21 točke na Centru malih športova u Ljubuškom, održan je središnji program ovogodišnjeg 24. Ljubuškog karnevala.

Iako vremenski uvjeti nisu bili idealni, mnoštvo Ljubušaka se okupilo kako bi se zabavilo i nasmijalo šaljivim nastupima kako domaćih tako i inozemnih karnevalskih skupina koje su pristigle iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Veseli dan je tradicionalno započeo skupom mačkara u Prologu, i auto-kolonom kroz ljubuška sela, a potom je u zgradi Gradske uprave upriličen prijem za predstavnike međunarodnih karnevalskih skupina. Zatim je uslijedio defile mačkara centrom grada do Centra malih športova.

Nakon predstavljanja karnevalskih skupina uslijedilo je darivanje bivše vlasti. Gradonačelniku Vedranu Markotiću je uručen poklon “Ljubuška Hrvatska pošta Mostar”, jer je, po obrazloženju Meštra od karnevala Jakova Begića, jedino to potrebno Ljubuškom da se posve osamostali, dok je predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić nagrađen darom “But slanine do planine”, kako bi imao što zameziti za vrijeme planinarenja.

Program je nastavljen suđenjem Marku Karnevalu (Valentinu Inzku), optuženom po pet točaka. Sudilo mu se zbog ljubuške plantaže i grčkog boga vina, zbog niskih strasti visokih predstavnika, plavuša, garavuša i instagramuša, kampanje “Misli na burek, okrijepi se” te zbog otkrivanja biste hrvatskom velikanu Željku Komšiću u Ljubuškom.

Marko Karneval proglašen je krivim, osuđen je na smrt – trovanjem i spaljivanjem u Prologu.

Za najbolju karnevalsku skupinu proglašene su Makarske maškare s točkom Boney M.

Kategorija: Novosti | Uncategorized
Datum objave: 27.02.2022.
Skip to content