Dječji vrtić Ljubuški: Obnovljenom kuhinjom i sanitarnim čvorom povećana kvaliteta usluge

Projekt „Zajedno za dječju radost“, u kojem su sudjelovali Grad Ljubuški, Dječji vrtić Ljubuški i Grad Karlovac, uspješno je priveden kraju.

Naime, ovim projektom, koji su potpisali gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić i ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški Ana Bubalo, prepoznata je važnost obnove i renoviranja kuhinje u Dječjem vrtiću Ljubuški te nabavka didaktičkih igračaka za vrtić u Karlovcu, piše Dnevni list.

Projektni plan i radovi

– Vrtićka kuhinja imala je zastarjele aparate, loš i neadekvatan prostor i instalacije, a sve to je stvaralo probleme prilikom rada. Zahvaljujući ovom projektu, sada imamo obnovljenu i adekvatno uređenu kuhinju te novi sanitarni čvor. Prostor kuhinje u Ljubuškom duplo je proširen, a kupnjom novih aparata tri puta je povećana brzina kuhanja i pečenja hrane. Rezultat svega je i omogućeno povećanje broja obroka. Dječji vrtić Karlovac, područni odjel Zadobarje, dobio je novu opremu i didaktičke materijale kojim se povećala kvaliteta sadržaja i atraktivnost ustanove, kazala je Ana Bubalo, ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški.

Projektom se, između ostalog, doprinijelo održivosti razvoja lokalne zajednice kroz jačanje socijalne infrastrukture namijenjene mladim obiteljima, a u cilju smanjenja negativnih demografskih trendova.

– U ljubuškom vrtiću prvi korak je bila izrada projektnog plana po kojem su se obavljali radovi. Početkom kolovoza odrađeni su građevinski i građevinsko-zanatski radovi, srušeni su unutarnji pregradni zidovi, skinuta zidna i podna keramika te unutarnji otvori. Potom su odrađeni zidarski radovi te su, između ostalog, postavljene i nove instalacije za dovod električne energije. Nakon keramičarskih radova uslijedilo je postavljanje aluminijskih otvora i bojanje zidova te nabavka aparata, kao i drugih stvari potrebnih za kuhinju – istaknula je Bubalo.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU se obvezalo sufinancirati ukupno 200.000 kuna za ovaj projekt, dok je porez i preostali dio troškova u Dječjem vrtiću Ljubuški sufinancirao Grad Ljubuški.

Rođendan podružnice u Vitini

– Ulaganjem u novu opremu i didaktičke materijale povećana je kvaliteta sadržaja, čime će se odgojno-obrazovne aktivnosti u vrtićima poboljšati u odnosu na sadašnje stanje. Djelatnici Dječjeg vrtića Ljubuški i Grada Karlovca su zajedničkom provedbom aktivnosti projekta unaprijedili institucionalne kapacitete, stekli nova znanja i kompetencije. Ujedno je uspostavljena međugradska i međudržavna suradnja – poručila je Bubalo.

Najavila je i današnju proslavu drugog rođendana podružnice u Vitini, uputivši ovom prigodom zahvalu odgajateljima na radu i trudu, kao i roditeljima na sudjelovanju u aktivnostima u organizaciji vrtića.

 Upućujem zahvalu i osnivaču, Gradu Ljubuškom, kao i gradonačelniku Vedranu Markotiću, jer osluškuje potrebe i ideje te ih financijski podupire. Na ovaj način, uz dobru suradnju, uči nas razvijanju partnerskih odnosa. Zahvaljujući tome, zajednički možemo planirati sve buduće korake, ali i kvalitetno i stručno još više obogatiti život naše djece koja postaju budućnost Ljubuškog. Nadam se da će se i projekt „Analiza infrastrukturnih potreba obrazovnih institucija u BiH“ uspješno realizirati u 2023. godini. Njime je planirano renoviranje postojećih sanitarnih čvorova te gradnja još dva sanitarna čvora na katu, zatim uređenje i opremanje neizrađene velike prostorije, obnova stepenica, izgradnja rampe za invalide i postavljanje videonadzora, odnosno dok se ne dosegne iznos od 100.000 eura – zaključila je ravnateljica Bubalo.

Antonela Marinović Musa / Dnevni list

Kategorija: Novosti
Datum objave: 16.11.2022.
Skip to content