Blagoslovljeno novo spomen-obilježje za ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na “Uskopljanskoj bojišnici”

Dan zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na “Uskopljanskoj bojišnici” obilježen je u nedjelju u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Grada Ljubuškog.

Program obilježavanja započeo je svetom misom u crkvi sv. Ante na Humcu koju je predvodio humački gvardijan fra Dario Dodig.

Potom je na Pidrišu, pred novim spomen-obilježjem upriličeno polaganje vijenca i paljenje svijeća za stradale Ljubušake na “Uskopaljskoj bojišnici” (Mario Perić, Ante Jurič, Darko Boras, Franjo Roso, Vinko Lauc, Franjo Čuvalo, Dinko Zovak, Đuro Pap, Miljenko Matić, Ivica Ćutuk i Ilija Bebek).

Vijenac su položili i svijeću zapalili članovi obitelji poginulih branitelja, čelnici Grada Ljubuškog na čelu gradonačelnikom Vedranom Markotićem i predsjednikom Gradskog vijeća Tihomirom Kvesićem, županijski dužnosnici na čelu s predsjednikom Skupštine ŽZH Ivanom Jelčićem i dopredsjednikom Vlade i ministrom financija ŽZH Tonijem Kraljevićem, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zastupnik Hrvatskog sabora Nevenko Barbarić te rodbina, suborci i prijatelji.

Prigodnu molitvu je izmolio te novo spomen-obilježje blagoslovio humački župnik fra Ljubo Kurtović.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 07.08.2022.
Skip to content