308 studenata viših godina dobilo potporu Grada Ljubuškog

Svečana dodjela jednokratnih financijskih potpora za studente viših godina održana je u četvrtak u Kulturnom centru u Ljubuškom.

Njih 308 je ostvarilo pravo na potporu po provedenom javnom pozivu. Studenti državnih sveučilišta koji redovno ispunjavaju svoje studentske obaveze, a imaju adresu na području Ljubuškog, od Grada Ljubuškog su dobili po 500 konvertibilnih maraka. Potvrde o potpori uručili su im gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, a na račune studenata tijekom dana su uplaćene ukupno 154.000 KM.

Dan ranije, u Gradskoj upravi je upriličen prijam za najuspješnije studente, dobitnike Rektorove/Dekanove nagrade. Njih 18-ero je nagrađeno za ostvarene iznimne rezultate tijekom studija.

Podsjetimo, nedavno je studentsku potporu dobilo i 130 brucoša, koji su tek započeli visokoškolsko obrazovanje, što dovodi do brojke od 438 redovitih studenata državnih sveučilišta koji su od Grada Ljubuškog dobili potporu. Uz to, pomaže se i studentima doktorskih studija, a Grad je u prošloj školskoj godini financijski pomogao i svim maturantima.

Za potpore studentima i maturantima i njihovim roditeljima koje isplaćujemo u mjesecu svibnju za pomoć pri organizaciji mature i plaćanjem same maturalne večere Grad izdvaja blizu 400.000 KM. Nadamo se da će nam u godinama koje su pred nama financijska situacija dopustiti da taj iznos i povećamo. Mislimo da naši studenti zaslužuju našu pomoć i ponosni smo na činjenicu da smo grad koji u Hercegovini izdvaja najviše novca za pomoć studentima – kazao je gradonačelnik Vedran Markotić.

U obraćanju studentima gradonačelnik Markotić im je poželio puno zdravlja i uspjeha u novoj akademskoj godini te poručio kako su im vrata Grada uvijek otvorena.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 04.01.2024.
Skip to content