ljubuski logo b U ponedjeljak, 21.03.2016. godine u prostorijama Motela „Kiwi“ u Grudama  sa početkom u 11:00 sati održana je prezentacija programa „ProLocal.
Projekt „Oporavak malih i srednjih poduzeća u područjima zahvaćenima poplavama i jačanje njihove konkurentnosti na osnovu partnerstva za lokalni ekonomski razvoj“ sufinancira Europska Unija a implementira Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) kao dio programa za Lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj koji financira Federalno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke. Ukupni proračun projekta je 13 milijuna eura, a doprinos EU je 9 milijuna eura.
Pored predstavnika GIZ-a prezentaciji su prisustvovali i predstavnici Općine Ljubuški, kao i Općina Grude, Posušje i grada Širokog Brijeg i predstavnici  razvojne agencije županije Zapdnohercegovačke HERAG i Razvojne agencije Hercegovine REDAH.

Prisutni su upoznati sa programom projekta ProLOcal  koji je orijentiran jačanju suradnje između predstavnika javnog i privatnog sektora, pružanju pomoći malom i srednjem poduzetništvu u metaloprerađivačkom i drvnom sektoru uključujući turizam i poljoprivredu, te inovativnosti kao ključu održive konkurentnosti poduzeća.
Općina Ljubuški izabrana je kao jedna od partnerskih Općina za implementaciju navedenog projekta.
Implementacija projekta će započeti u mjesecu lipnju 2016. godine.