Predstavništvo njemačkog gospodarstva u BiH, njemačke Vanjskotrgovinske komore u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), kao i njemačko Udruga za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.), pozivaju Vas da budete dio regionalnog B2B projekta

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana 2021

Datum i mjesto održavanja: 28.09.2021. do 15.10.2021. godine u ONLINE formatu.

Cilj projekta je odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana spojiti s njemačkim kompanijama koje traže dobavljače roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresirane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora.

Koncept projekta se bazira na B2B-matchmaking platformi:

53 profila zainteresiranih njemačkih kompanija se nalazi u prilogu dopisa, s opisima djelatnosti i konkretnim proizvodnim zahtjevima koji su upućeni kompanijama u zemljama Zapadnog Balkana. U profilima njemačkih kompanija se navode uslovi za bosanskohercegovačke proizvođače koje treba ispunjavati u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalificirali za potencijalnu suradnju.

Svoju zainteresiranost za sudjelovanje u projektu ostvarujete kroz popunjavanje prijavnog obrasca koji se također nalazi u prilogu ovog dopisa.

Pristigle prijave se šalju njemačkim kompanijama na uvid koje sistemom ocjenjivanja biraju firme s kojima žele ordžati sastanak u online formatu.

Važna napomena: Sudjelovanje na B2B platformi ostvarujete ukoliko se njemačka kompanija nakon uvida u vaš prijavni obrazac i proizvodnu djelatnost odluči na razgovor.

Ukoliko ste se prepoznali kao potencijalni dobavljač neke od njemačkih kompanija, pozivamo vas da popunite prijavni obrazac i pošaljete ga na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 11.06.2021. godine.

Događaj se realizira pod pokroviteljstvom Ministarstva za gospodarstvo i energiju SR Njemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Njemačke.

Dodatne napomene:

Prijavni formular se popunjava na engleskom jeziku, a popunjavaju se samo predviđena polja za odgovore u koloni B.

Prijavni formular mora biti dostavljen u Excel formatu.

Službeni jezik na B2B događaju je engleski, tj. B2B sastanci će se odvijati na engleskom jeziku (opcionalno njemačkom jeziku).

Broj mjesta na B2B događaju je ograničen, tj. na događaju sudjeluju samo one kompanije koje sa svojim proizvodnim programom odgovaraju potrebama njemačkih kompanija.

Kotizacija za sudjelovanje na ovom događaju se ne naplaćuje.

Prijavni obrazac i popis njemačkih poduzeća u prilogu OVDJE.

eu4business.ba