Grad Ljubuški je isplatio poljodjelcima 100.000 KM potpore za jesensku sjetvu.

Ovaj iznos je isplaćen na osnovu Javnog poziva za prikupljanje prijava za poticanje jesenje sjetve u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2020. godinu kojeg je jesenas raspisalo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a na koji je Grad Ljubuški aplicirao po prijavama poljoprivrednih proizvođača upisanih u Registar poljoprivrednih gospodarstava. Od ukupnog iznosa, 30% osigurao je Grad Ljubuški, a 70% resorno ministarstvo.

Za ostvarivanje prava na ovu potporu uvjete je ispunilo 260 poljoprivrednih gospodarstava na području Ljubuškog. Maksimalan pojedinačni iznos koji je bilo moguće ostvariti je 1.000 KM.

Ranije je Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo prijedlog Odluke o mjerama pomoći poljoprivrednicima radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom (COVID-19).

Poljodjelci su dobili i 200.000 KM za proljetnu sjetvu pa je tako, osim redovitih potpora za proizvodnju s viših razina vlasti, Grad Ljubuški isplatio ukupno 300.000 KM potpore za sezonske sjetve u 2020. godini.