Učenici OŠ Ivane Brlić Mažuranić na Gračinama u utorak su posadili 100 maslina u školskom dvorištu.

Učenici svih 25 odjela vrijedno su radili na ovom hvalevrijednom projektu, a organizirali su se na način da svaki odjel posadi po četiri masline.

- Radi se o projektu s kojim smo krenuli na početku ove godine s ciljem uređenja dvorišta. Krenuli smo s bojanjem klupa, kanta za smeće, različitim sadnicima i kroz ovaj projekt smo došli do donacije u kojoj nam je tvrtka Marinada iz Mostara donirala 100 maslina. U ovoj akciji su nam pomogli Grad Ljubuški i gradonačelnik Vedran Markotić, JP Parkovi te nastavnik tjelesne kulture i kućni majstor kojima ovom prilikom zahvaljujem - kazala je ravnateljica škole Danijela Planinić. 

Djeca su tijekom cijelog dana, svaki sat po dva odjela, radosno i predano radila na sadnji.

- Reakcija djece je vrlo pozitivna. Djeca na ovakve stvari vrlo pozitivno reagiraju. Zaista vole uređivati okoliš i vole bilo kakve akcije koje organiziramo, a koje se tiču uređenja školskog dvorišta. Uvijek se rado odazovu i pitaju što bi mogli još, kako bi mogli još, tako da smo sretni što njih to uveseljava i da se bar na trenutak svi zajedno maknemo od ove priče s koronavirusom - istaknula je Planinić.

IMG_1389.JPG

IMG_1391.JPG

IMG_1395.JPG

IMG_1383.JPG