U srijedu, 21. studenog u vijećnici Općine Ljubuški, u vremenskom razdoblju do 19-21 sati održati će se prezentacija „Akademije poduzetništva žena“ koje organizira Udruženje  poslovnih  žena  u  BiH.

 

Udruženje  poslovnih  žena  u  BiH  je  nastalo  kao  odgovor  na  potrebu  za  jačanjem važnosti uloge i doprinosa žena poduzetnica, njihovog umrežavanja i promocije. Udruženje kroz svoj  rad  ostvaruje  ciljeve  kao  što  su  jačanje  poduzetništva  žena  kroz  pružanje mogućnosti  za međusobno povezivanje poduzetnica, pružanje stručnih savjeta o pokretanju i razvoju biznisa, kao i informacija o financijskim i edukativnim mogućnostima, a vezano za poduzetništvo.

Udruženje  je započelo s  realizacijom projekta  „Akademija  poduzetništva  žena“  koji će se odvijati i na području Županije Zapadnohercegovačke.

Kroz projekt će u ŽZH 30 žena (15 nezaposlenih žena koje namjeravaju pokrenuti svoj biznis i 15  žena  koje  su  već  u  poduzetničkim  vodama  a  koristile su  sredstva  za samozapošljavanje  od strane  FZZZ,  SZZŽZH  ili  općina)  proći  obuku  koja  osigurava neophodna  znanja  i  vještine  za vođenje  biznisa.  U  tijeku  i  nakon  obuke,  a  u skladu  s njihovim  potrebama,  polaznice  dobivaju  mentorice koje su iskusne bh. poduzetnice koje će im dalje biti podrška na njihovom poslovnom putu. Osim mentorica, polaznice će imati i stalnu stručnu i tehničku podršku od tima  Udruženja.

Projekt „Akademija poduzetništva žena“ se realizira uz financijsku podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Projekta razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II.

Za što uspješniju realizaciju ovog projekta pozivaju se žene koje žele biti korisnice navedenog projekta. Kako smo već rekli, prezentacija će se održati 21. studenog u Gradskoj vijećnici s početkom u 19 sati. Na njoj će se govoriti o Akademiji i razgovarati sa ženama o izazovima s kojima su susreću kao (buduće) poduzetnice.