Žena ste? Imate ideju? Svi u okruženju se dive vašim rukotvorinama ili drugim proizvodima? Želite taj talent pretvoriti u novac? Odvažni ste i vaše usluge su tražene? Želite da pokrenete ili ste pokrenuli mali biznis? Nemate potrebna znanja ili imate poteškoće na tom putu? Treba vam mentorica – neko tko je te i takve poteškoće već iskusio i uspješno prebrodio? 
Ako su vaši odgovori na ova pitanja potvrdna upravo ste VI kandidatkinja za Akademiju poduzetništva žena!

Akademiju je pokrenulo Udruženje poslovnih žena u BiH u suradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje. Namijenjena je nezaposlenim i ženama koje su pokrenule svoje biznise a koje žive i rade u Kantonu Sarajevo i Zapadnohercegovačkom Kantonu.

U prvoj generaciji priliku će dobiti 60 polaznica iz ovih kantona a imati će  priliku naučiti osnove vođenja biznisa kroz pet cjelina. Pored teorijskog znanja polaznice će dobiti i praktičnu podršku. Svaka od sudionica  dobiti će  mentoricu, ženu koja je uspjela u biznisu i koja će vas kroz praktične izazove svakodnevnog poslovanja voditi na osnovu iskustva i znanja.

U okviru akademije se razvija i priručnik kako uspješno voditi svoj biznis. Sve polaznice će dobiti priručnik. Priručnik će kreirati stručnjaci iz poslovnih oblasti bitnih za poduzetništvo žena. Priručnik će osim teorije sadržavati i praktični dio, odnosno kako i gdje se poduzetnice mogu obratiti za pomoć kao i odgovore na pitanja koja polaznice budu postavljale tokom obuke.

Donator projekta je Federalni zavod za zapošljavanje.

Partneri u realizaciji projekta Akademije su USAID/Sweden FARMA II (Projekt razvoja tržišne poljoprivrede) i Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–HERAG. Čini vam se da ste vi prava kandidatkinja  za Akademiju poduzetništva žena? Imate još pitanja?

Možete nam ih postaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem naše facebook stranice https://www.facebook.com/upzbih/

U nastavku su i linkovi Javnog poziva i prijavnica:

JAVNI POZIV

PRIJAVNICA