"Cilj ovog poziva je osiguranje sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i stvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini. U naredne dvije sedmice ćemo održati šest info sesija u okviru kojih će svi zainteresovani moći saznati više o načinu apliciranja, a sve informacije su dostupne i na našoj online platformi Diasporainvest.ba", kazao je šef Projekta Sanjin Arifagić.

"U okviru prvog poziva smo imali 54 aplikacije, te su za 13 kompanija odobrena sredstva podrške u ukupnom iznosu od 391 000 KM. Očekujemo veliki interes investitora, s obzirom da su već prepoznati prvi rezultati realizacije projekta, te smo imali niz različitih upita o narednom krugu prijava. Pozivam sve zainteresovane da nas kontaktiraju, prisustvuju našim info sesijama i iskoriste ovu priliku za razvoj i širenje biznisa u Bosni i Hercegovini", zaključio je Arifagić.

Javni poziv je otvoren od 26.02.2018. do 30.03.2018., a aplikacije se ispunjavaju online na linku www.grant.diasporainvest.ba uz slanje kopije prijave putem pošte. Više informacija o pozivu možete saznati u okviru info sesija u Sarajevu (28. februara), Bihaću (6. marta), Banjoj Luci (7. marta), Mostaru (9. marta), Tuzli (12. marta) i Bijeljini (13. marta).

 

Info sesije:

Sarajevo - Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH (28. februar, 11 sati)

Bihać - Privredna komora USK (6. mart, 14 sati)

Banja Luka - Hotel Bosna (7. mart, 11 sati)

Mostar - Hotel Mostar (9. mart, 11 sati)

Tuzla - Kantonalna privredna komora Tuzla (12. mart, 11 sati)

Bijeljina - Hotel Drina (13. mart, 11 sati)